Impotentie

Impotentimpotentie, of erectiestoornis, is het onvermogen om een erectie te krijgen of te houden die stevig genoeg is voor geslachtsgemeenschap. Ongeveer 30 miljoen Amerikaanse mannen hebben last van impotentie. Het kan op elke leeftijd voorkomen, maar komt vaker voor bij mannen boven de 40. Oorzaken zijn hartaandoeningen, diabetes en psychologische problemen zoals stress en angst. Behandelingsmogelijkheden zijn orale medicijnen, injecteerbare medicijnen, vacuümapparaten en chirurgie. Met de juiste behandeling kunnen de meeste mannen met impotentie een bevredigend seksleven hebben. Impotentie kan echter een moeilijk onderwerp zijn om met je arts te bespreken. Als je last hebt van impotentie, praat dan met je arts over je mogelijkheden.

Impotentieimpotentie (ˈɪmpətəns) zelfstandig naamwoord 1. de toestand van het niet in staat zijn tot seksuele prestaties, in het bijzonder tot ejaculatie of verwekking. 2. gebrek aan kracht of sterkte; zwakke kracht.

Erectiele disfunctie (ED), ook wel impotentie genoemd, is een vorm van seksuele disfunctie die gekenmerkt wordt door het onvermogen om een erectie van de penis te ontwikkelen of te behouden tijdens seksuele activiteit. ED kan psychologische gevolgen hebben, omdat het verbonden kan zijn met relatieproblemen en zelfbeeld Een reeks risicofactoren verhoogt de kans op erectiestoornissen, waaronder - bepaalde medische aandoeningen zoals diabetes, hoge bloeddruk en hartaandoeningen - het gebruik van bepaalde medicijnen zoals bètablokkers - psychologische factoren zoals angst, depressie en stress - relatieproblemen Veranderingen in je levensstijl, zoals stoppen met roken, gezond eten en regelmatig bewegen, kunnen helpen om ED te voorkomen. Als je symptomen van ED ervaart, praat dan met je arts over behandelingsmogelijkheden. Er zijn een aantal effectieve behandelingen beschikbaar, waaronder orale medicijnen, vacuümapparaten en operaties. Met de juiste diagnose en behandeling kan ED bij de meeste mannen effectief worden behandeld.

Impotentie betekenisimpotentie (zelfstandig naamwoord) 1 a : de eigenschap of de toestand van onmacht: zoals (1) : verlies van macht om een effect uit te oefenen (2) archaïsch : zwakheid b : onvermogen om te paren of om geslachtscellen te versmelten bij seksuele voortplanting als gevolg van een structurele afwijking (zoals van de voortplantingsorganen), een functioneel gebrek of een slechte gezondheid 2 : onmacht om vooral te handelen zoals verwacht, gewenst of vereist wordt 3 vooral Groot-Brittannië : zelfbeheersing impotent (bijvoeglijk naamwoord) 1 : gebrek aan fysieke kracht of sterkte 2 a : gebrek aan vermogen om effectief te handelen : incapabele impotente handen b rollen : gebrek aan politieke macht of invloed impotente oppositie c voornamelijk Groot-Brittannië : vaak gebruikt met een negatief om nadruk uit te drukken impotente kleine nincompoops d voornamelijk Groot-Brittannië : niet effectief onmachtige remmen e impotent bij woede/angst/verdriet verouderd krachtig 2a potent 1a(3) potentie 1b impotentie zelfstandig naamwoord impotenza impot entious impotenter eufemistisch Italiaans piatto dof, plat Latijn impotent-, impotens, tegenwoordig deelwoord van impōtēns niet kunnen beheersen, van im- niet + pōtēns, tegenwoordig deelwoord van posse in staat zijn, van potis, potent-, potente ingang 2 Volledige definitie van IMPOTENT https://www.merriam-webster.com/dictionary/impotent verouderd Zie impotent gedefinieerd voor Engelstalige leerlingen Zie impotent gedefinieerd voor kinderen Voorbeelden van IMPOTENT De deal is nu effectief dood - een slachtoffer van de Amerikaanse politiek en een regering die steeds impotenter lijkt op het wereldtoneel. - Michael Crowley, Time, 3 apr. 2017 Hij zag zichzelf als een idealist die machteloos en impotent was tegen materialisme en een autoritaire overheid. - Andrew Browning, The New Yorker, 22 mei 2017 Maar zelfs als het slaagt in de rechtszaal - en dat is verre van zeker - zal de strijd weinig doen om Silicon Valley diverser en inclusiever te maken; het zal de EEOC alleen iets minder machteloos doen lijken. - Graeme Wood, The Atlantic, 20 juni 2016 Eerst bekend gebruik: 15e eeuw

Lees meer over het topic op deze website kamagra 100mg.impotentie

Wat is impotentieimpotentie, ook wel erectiestoornis genoemd, is het onvermogen om een erectie te krijgen of te behouden. Hoewel impotentie een bijwerking kan zijn van sommige medicijnen of een gevolg van psychologische problemen, wordt het meestal veroorzaakt door een lichamelijk probleem. Dit kunnen aandoeningen zijn als diabetes, hartkwalen en zenuwschade. In sommige gevallen kan impotentie worden omgebogen met veranderingen in levensstijl of medicatie. Voor veel mannen is impotentie echter een chronisch probleem dat behandeling vereist. Er zijn verschillende behandelingen mogelijk, waaronder orale medicijnen, injecties en chirurgie. Met de juiste behandeling kan impotentie onder controle worden gehouden en kunnen mannen hun seksuele functie terugkrijgen.

Wat is impotentImpotentie, ook wel erectiestoornis genoemd, is het onvermogen om een erectie van de penis te krijgen of te behouden die voldoende is voor bevredigende seksuele prestaties. In de 19e en begin 20e eeuw werd algemeen aangenomen dat impotentie vooral te wijten was aan psychologische oorzaken; de meeste moderne autoriteiten hebben deze opvatting echter verlaten en erkennen dat impotentie bijna altijd een fysieke oorzaak heeft. De recente erkenning van impotentie als een overwegend lichamelijk probleem heeft geleid tot de ontwikkeling van effectieve behandelingen, zoals orale medicijnen, vacuümapparaten en implanteerbare penisprotheses. Met de juiste diagnose en behandeling kan de grote meerderheid van de mannen met impotentie succesvol worden behandeld.

minder-gevoel-in-eikel

PeyronieDe ziekte van Peyronie is een aandoening die gekenmerkt wordt door de vorming van littekenweefsel in de penis. Dit littekenweefsel kan ervoor zorgen dat de penis tijdens een erectie buigt of kromtrekt. In sommige gevallen is de kromming ernstig genoeg om geslachtsgemeenschap te verhinderen. De ziekte van Peyronie kan ook impotentie veroorzaken. De precieze oorzaak van de ziekte van Peyronie is onbekend, maar men denkt dat het het gevolg is van letsel aan de penis. De aandoening komt vaker voor bij mannen boven de 40 jaar en wordt zelden gezien bij mannen onder de 30 jaar. De ziekte van Peyronie is niet levensbedreigend, maar kan grote gevolgen hebben voor de seksuele functie en levenskwaliteit van een man. Er bestaat geen genezing voor de ziekte van Peyronie, maar er zijn behandelingen beschikbaar om de symptomen te verbeteren en de ernst van de kromming te verminderen.

Ziekte van peyronieDe ziekte van Peyronie is een aandoening waarbij het weefsel van de penis verhard en verdikt raakt, meestal als gevolg van letsel. De aandoening kan leiden tot pijn, misvorming en, in ernstige gevallen, impotentie. De ziekte van Peyronie zou bij maximaal 3% van de mannen voorkomen, en hoewel het op elke leeftijd kan voorkomen, komt het het meest voor bij mannen van middelbare leeftijd of ouder. De behandeling van de ziekte van Peyronie kan bestaan uit een operatie, medicijnen of fysiotherapie. In sommige gevallen verbetert de aandoening zonder behandeling. De ziekte van Peyronie kan echter een aanzienlijke invloed hebben op de levenskwaliteit van een man, en het is belangrijk om medische hulp te zoeken als je denkt dat je de aandoening hebt.

laag-testosteron

Ziekte van peyronie: foto'sDe ziekte van Peyronie is een aandoening waarbij de penis krom of misvormd raakt. De precieze oorzaak van de ziekte van Peyronie is onbekend, maar men denkt dat ze het gevolg is van trauma aan de penis. symptomen van de ziekte van Peyronie zijn pijn, stijfheid en verlies van flexibiliteit in de penis. De kromming van de penis kan geslachtsgemeenschap moeilijk of onmogelijk maken. In ernstige gevallen kan een operatie nodig zijn om de misvorming te corrigeren. De ziekte van Peyronie kan ook erectiestoornissen (impotentie) veroorzaken. Als je denkt dat je mogelijk de ziekte van Peyronie hebt, is het belangrijk om naar een arts te gaan voor een nauwkeurige diagnose. Afbeeldingen van de ziekte van Peyronie zijn online beschikbaar, maar ze zijn mogelijk niet geschikt voor alle doelgroepen.

Peyronie ziekteDe ziekte van Peyronie is een aandoening waarbij het weefsel van de penis verhard en vervormd raakt. De precieze oorzaak van de ziekte van Peyronie is onbekend, maar men denkt dat deze het gevolg is van trauma aan de penis. De ziekte van Peyronie kan leiden tot impotentie, pijn en emotioneel leed. De behandeling van de ziekte van Peyronie kan bestaan uit een operatie, injecties of medicijnen op recept. In sommige gevallen kan de aandoening zonder behandeling vanzelf verbeteren. De ziekte van Peyronie kan een aanzienlijke invloed hebben op de levenskwaliteit van een man. Als je symptomen van de ziekte van Peyronie ervaart, is het belangrijk om een arts of uroloog te raadplegen. Een vroege diagnose en behandeling kunnen je kansen op een goede afloop verbeteren.